Nedan kan du finna svar på vad som skiljer Cools produkter i jämförelse till andra produkter som i dagsläget figurerar på den Nordiska marknaden och även finna svar på de mest vanliga frågor vad gäller leverans, fakturafrågor, kundförmåner mm.

SVAR: För att bli fakturakund måste du ansöka om detta via vår Kundtjänst. För att bli godkänd som fakturakund behöver vi gör en kreditupplysning vilket du som kund är överens om. Vi behöver även styrka att du som bolagsägare/firmatecknare har ägt företaget i minst 12 månader. Det enklaste sättet att lägga upp ett konto på Cool är att fylla i blanketten AVTAL FAKTURAKUND/KREDITANSÖKAN . Du kan göra din ansökan här och skicka in den elektroniskt. Det går även bra att ansöka på plats, betala kontant eller med kort.
SVAR: eftersom Cool satsar på långvariga kvalitetsrelationer och service på högsta nivå kan man självklart ansöka om att bli VIP kund. Som VIP kund erbjuder vi dig alltid fria leveranser vid en order över 400kg. ett konto hos oss där du och dina medarbetare handlar i förskott och faktureras 1 ggr i månaden, du blir först med att ta del av alla special kampanjer och VIP-bjudningar, nyhetsbrev, och alltid får du som VIP -KUND 10% förmånsrabatt oavsett pågående erbjudanden på samtliga material. Som VIP-kund prioriteras du självklart med det lilla extra utöver av redan högkvalitativa servicepersonal.
SVAR: En fackman ska alltid kunna ge dig en garanti på ett fackmannamässigt utfört arbete. Enligt flertalet utförda analyser från bl.a. Sunda Hus bedömningen m.fl.så har dock produkterna i sig en livslängd med en 50 års garanti efter påstrykning. Fler svar på frågor gällande kvalitet på Cool´s produkter och byggarbetsmaterial finner du under fliken KVALITET där du även finner Miljödata och Säkerjetsdatablad mm. Cools produkter lämpar sig både för kommersiellt och industriellt bruk.
SVAR: Eftersom Cool Grossist Sweden AB har en solid grund och ständigt arbetar med en win-win policy så gäller det även miljöfrågor. Cool Grossist ABs produkter och produktionsled värnar om miljön vilket även framgår under fliken kvalitet där du kan finna pdf som Miljödatablad etc.. Självklart är alla våra emballage återvinningsbara.
SVAR: Hållbarheten för produkten i obruten originalförpackning gäller från tillverkningsdatumsdatum enligt följande Akrylfärg vanlig Vit och Stockholms Vit 1 år, metallfärg 24 mån, Cool Akryl Gold 18 månader, och för bruk 12 mån.
SVAR: Nej. Du är alltid välkommen till vårt lager. Men däremot så kan du som VIP-kund förbeställa ditt redan färdigblandade väggspackel och kakellim så att vi blandar det åt dig. Gäller det däremot beställningar över 2 ton är det välkommen att ringa in till vår kundtjänst för att säkra att alla dina varor finns redo för avhämtning.
SVAR: När du hämtar upp ditt färdigblandade material, är den brukbar 3-4 timmar efter att den hällts av i din hink för avhämtning.
SVAR: Cools målarfärg och byggarbetsmaterial är en väl genombearbetat och genomtänkt serie av högkvalitativa produkter, med konstant uppdatering och anpassning till den ständigt moderniserade infrastrukturens behov och utveckling. Cool använder sig b.la av 3i1 metallfärg som är en trekomponentsfärg. Det innebär att det är grund-täckfärg och rostskydd i ett. Då du vanligtvis måste inhandla fler komponenter och slipa bort rosten innan målning för att uppnå samma resultat, så kan du nu med gott samvete hoppa över denna process då Cools metallfärg binder rosten vilket är en stor fördel utöver att den torkar på enbart 30 min till skillnad från marknadens övriga produkter i samma utförande som behöver en torktid på 3-4 timmar. Även övrigt material och färg som Cool utvecklat minimerar arbetstiden väsentligt tack vare dess flexibilitet och höga täckförmåga.
SVAR: 016 kakellim 2-4 timmar torktid beroende på temperatur och fukthalten. Kakellimmet är både godkänd och därmed avsedd för inomhus och utomhusbruk vilket innebär att den även är lämpat för användning i våtutrymmen.
SVAR: Ja, nu behöver du bara inhandla in 1 sorts spackel. Torktiden är 2-5 timmar beroende på tjockleken vid respektive projekt. Allt Cools bruk är högkvalitativa i sitt slag. Spacklet är fin, medium och grov som betyder att den är flexibel.
SVAR: Många gånger är det inte riktig givet exakt vilken tjocklek som lämpar sig bäst för projektet eftersom det beror på en hel del underliggande levande material vilket ibland betyder att både väggar, tak och hela fastigheter rör sig som efter tid resulterar i sprickor. Med flexibelt spackel kan du garantera att du alltid har rätt bruk på plats och att jobbet utförs med högkvalitativt arbetsmaterial eftersom det anpassar sig till ev förskjutningar med tiden som gör att både du och kunden blir mer nöjda.
SVAR: Har du av misstag inhandlat fel färg eller för mycket av en produkt så vänder du dig till vår kundserviceavdelning som hjälper dig vidare. För att kunna påbörja handläggningen av ditt ärende så måste du ta med dig ditt inköpskvitto eller dom i ditt fall styrkande underlag. Varorna bytes eller återköpes om följande villkor uppfylls: -Varan är oanvänd d.v.s. ej förstörd eller skadad. -Originalförpackningen är oskadad, d.v.s. brukbar och förseglingen ej är bruten. Produkter som saknar försegling bytes eller återköpes ej. -Kassakvittot uppvisas. -Bytet eller återköpet sker inom 3 dagar från inköpsdatum eller inom 12h vid förbeställda varor och leveranser. -Reavaror återköps ej.